Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Digitális tankönyv 2.0

2011.10.22

Fontos, hogy ismerjük azokat a lehetőségeket, melyek a jövő irányába mutatnak, azok, akik használnak interaktív táblát, sokszor érzik, hogy jó lenne, lektorált tartalmat megjeleníteni azon, hogy gyorsan és könnyen készülhessenek a tanórákra. A nagyobb kiadók már elkészítették saját verziójukat a tankönyveik alapján, melyet digitális tankönyvként adnak el, vagy biztosítanak a tankönyveiket vásárló iskoláknak. Ezeknek az eszközöknek a tudása azonban más és más, ezért fontos, hogy megismerjük az összeset, illetve tájékoztatást kapjunk az új generációs tankönyvekről.

A Műszaki Kiadó egy előadásra kért fel, hogy a VI. Interaktív Tábla Konferencián és Módszertani Börzén beszéljek a digitális tankönyvekről, illetve mutassam be a digitális könyveknek azon generációját, melyet online a diákok, szülők is elérhetnek, a tanárok különböző dolgokat oszthatnak meg a diákokkal, differenciálhatnak, és saját anyagokkal bővíthetnek. 
Az előadást annyira fontosnak tartom, hogy minden pedagógus ismerje, hogy mit várhat el egy tankönyvtől, ha az digitális, hogy az eTanárikaron egy cikket is írtam belőle Digitális tankönyvek címen.
Illetve a prezentáció letölthető az eTanárikar Szertár részéből bejelentkezés után. A konferencia letölthető előadásai - Bedő Andrea - Digitális tankönyvek.pptx 
Vagy lapozzátok át itt:

Remélem, hasznosnak találjátok a prezentációt, de ne felejtsétek hozzá a cikket, mert az segít azokban a részletekben, ami itt nem látható!