Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Nemzeti Tankönyvkiadó digitális tananyagai

2010.10.04

Nemzeti Tankönykiadó Zrt.

Honlap: www.ntk.hu és ntk.infotec.hu (ez utóbbin vannak a flipbookok)
E-mail cím: timar.miklos@ntk.hu
Kapcsolattartó neve: Timár Miklós
Kapcsolattartásra szolgáló telefonszám: +36 1 4601800 403. mellék

Kép

Hány digitális anyagot kínálnak a pedagógusoknak, és milyen tantárgyakhoz kapcsolódóan?

Gyakorlatilag a közoktatás teljes vertikumán ( 1-12 évfolyamon) a közismereti tárgyakhoz vannak tananyagaink, ezen felül az iskolarendszerû szakképzésben számos szakmához vannak fejlesztéseink.

A közoktatási tartalmunk (több, mint százféle digitális tananyag) egy része ingyenesen is letölthetõ a www.ntk.hu weboldalról. Különösen büszkék vagyunk a nemzetközi és hazai versenyeken is több díjat nyert Feladatkészítõ szoftverünkre, amelyet  a digitális tartalmakat aktívan használó iskolák nagy részlében használják. A visszajelzések alapján e szoftverünk online verziója is elérhetõ szeptember közepétõl. Népszerû még a yteach.hu weboldalunk. amely egy disztribúciós rendszer, ahonnan teljes tananyag feldolgozásokon túl akár egyetlen multimédiás elemet vagy interaktív animációt is le lehet tölteni, ráadásul a bevezetési idõszak alatt ingyenesen.

Milyen tapasztalataik vannak, milyen szempontok alapján választanak az iskolák digitális tananyagot?
Tapasztalataink szerint az iskolák számára fontos, hogy a digitális tananyagok igazodjanak a legszínvonalasabb tankönyveink tartalmához, ezért is kiemelt figyelmet fordítottunk interaktív e-bookjaink (flipbookjaink) elkészítésére. Jelenleg 50 féle ilyen termékbõl választhatnak az iskolák.
Fontos szempont még a platformfüggetlenség is, így a fejlesztéseink az Interaktív táblák összes típúsán felül úgynevezett "tanulói laptopokon", netbookokon, asztali Pc-ken is egyaránt futnak, ahol kellett, az adott felületre külön optimalizáltuk termékeinket.


Próbálják-e akciókkal segíteni az értékesítést?
Természetesen a digitális tananyagok piaca igen árérzékeny, így az iskolák szempontrendszerében ez is nagyon fontos.  A már említett ingyenesen letölthetõ tananyagainkon és igénybevehetõ szolgáltatásainkon felül minden digitális tananyagunk megvehetõ valamilyen akció keretében, vagy a tankönyvrendelésekkel vagy informatikai eszközök vásárlásával sokszor ingyenesen, vagy nagy kedvezménnyel.

Hogyan tartják a kapcsolatot az intézményekkel?

A digitális tananyagok forgalmazásával egy idõben elindítottuk ügyfélszolgálatunkat amely online és telefonon is elérhetõ. (telefon: 06-40-10-20-40; e-mail: marketing@ntk.hu vagy info@ntk.hu), ahol kollégáink nem csak szoftvereink felhasználásában segítenek, hanem módszertani ötleteket is adunk.  Kiemelten kezeljük szoftvereink órai használatának közvetlen bemutatását is, így évente körülbelül 100-130 prezentációt tartunk iskolákban, illetve oktatási rendezvényeinken. Amennyiben egy iskolából érkezik meghívás, szívesen tartunk bemutatót, mintaórát, amely segítség lehet az informatikai eszközök órai felhasználásához. Igény szerint a szükséges eszközöket (Interaktív tábla, projektor, stb...) is biztosítjuk ezekhez a bemutatókhoz. 

Amennyiben nem üzleti titok, milyen fejlesztések várhatóak az idei tanév során?
Az idei tanév igen mozgalmas számunkra, az elsõ féléves fejlesztéseink az újabb technológiák alkalmazását is célozzák, így õsszel mutatjuk be elsõ mobiltelefonos fejlesztéseinket, amelyek kilépve a tanórai keretek közül diákok és a pedagógusok felkészülését segítik. Csomagunk elsõ eleme a "Puskatár" amely egy Apple iPhone telefonra kifejlesztett keretrendszer. Ennek elsõ tartalma a középiskolai érettségihez szükséges összes évszámot tartalmazó adatbázis.
A Történelmi események alkalmazás húsz témakörbe rendezve tartalmazza az érettséghez szükséges több, mint ezer évszámot és eseményt.

Ez az innovatív megoldás nagy mértékben megkönnyíti az érettségire készülõ diákok tanulását, mert egy helyen, témakörök szerint rendszerezve, kereshetõ formában megtalálják a sikeres vizsgákhoz szükséges ismeretanyagot.

A tartalom frissitése programozói oldalról excel-táblázaton, míg felhasználói oldalról az iTunes-hoz kötve automatikusan történik.
Nem hagyhatjuk ki a robbanásszerûen terjedõ e-bookok és tabletek tanórai környezetben való alkalmazási lehetõségeit sem.  Így a második félévben ilyen fejlesztésekre is fordítunk energiát.
 
Melyik anyagukra a legbüszkébbek?

Izgatottan várjuk új termékeink fogadtatását, mi arra vagyunk a legbüszkébbek, hogy a hagyományosan magas színvonalú oktatási tartalmainkat a legmodernebb formában juttathatjuk el az iskoláknak.

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.