Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Digitális fényképezőgépek és karácsony

2012.11.22

 Az eTanárikaron végzett kutatás alapján az oktatási intézmények rendelkeznek digitális fényképezőgéppel. Általában rendezvényfotózásra használják az iskolán belül. Most a karácsonyhoz kapcsolódóan bemutatjuk, mire is jó még ez az eszköz. 

A képet a Pinteresten találtam, s úgy gondoltam, érdemes megosztani minden kollégával, hiszen sokan osztályfőnökök közületek, s mindig kell az új ötlet! 

A kép ennyi: 

Karácsony és a digitális fényképezőgép

Az eredeti írás és kép forrása, és letölthető, nyomtatható sablonokat is itt találsz: 

http://ohhappyday.com/2011/12/holiday-photobooth-props-free-printable/

Viszont jól mutatja, hogy mi mindenre is jók az IKT eszközök. Ha a képeket elkészítjük  -akár kis videó formátumában, vagy fotóként elküldhetjük ismerőseinknek karácsonyi üdvözletként, de akár a karácsonyi faliújságot is díszítheti, ha minden tanulóról készül fotó. Milyen jó lesz majd visszanézni évek múlva egy-egy osztálytalálkozón. 

Nem szükséges a sablonokat használni, lehet egyéni tervezésű is. 

A lényeg csak a feladatot adjuk ki, mutassunk mintát, és a diákok szervezzék meg, találják ki a formátumot, szerkesszék meg, és közösen nézzük meg a karácsony előtti óráink egyikén. Amíg a projekttervből megvalósított projekt lesz, sokat tanulhatnaka diákok, mindenki a saját korosztályának megfelelő módon. 

Jó szórakozást hozzá!