Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


IntelliPen - jegyzetelés digitális tollal

2010.04.12

Nemrégiben ajándékba kaptam egy kis ügyes eszközt., egy úgynevezett IntelliPent. Az eszköz három darabból áll. Egy tollból, egy pendrive hosszabítóból, és a rögzítő eszközből, ami egy pendrive egyben.Természetesen telepítő szoftverek tartoznak még hozzá. A gyártó honlapjának eléréséhez kattints a képre!

IntelliPen - digitális toll és pendrive

Nagyon kedvelem, ugyanis a felhasználásához elsősorban semmi másra nincs szükség, csak arra, hogy feltöltsem az eszközt, s a tollára. Jegyzetelhetek, készíthetek, rajzokat, ezt mind máris letárolja, s nem kell külön szkennelni a papírokat. Csak egy pendriveról letölteni az állományt.

A lehetőségeit a következő videó mutatja be - a tollat nem kell vezetékkel összekötni a vevőegységgel, WIFI segítségével működik:

 

A lényeg, hogy A4-es papírhoz van kalibrálva, így elég egy csíptetés a papírra, s máris használatra kész, nem kell külön kalibrálni!

A pdf formátumba mentett állományból egy részlet:

 

Kép

A szöveget aztán egy kézírásfelismerő szoftver segítségével gépelt szöveggé tudjuk alakítani, igaz egyelőre csak angolul, meg oroszul s még néhány világnyelven ismeri fel az írást, de nem messze van az az idő, amikor már magyarul is tud, optimizmusom, mindazé az ismereté, hogy több táblaforgalmazó cég már megoldotta, hogy a magyar ékezetes karakterekkel is megbírkózik. Hát nemsokára ez a technológia elérhető lesz az IntelliPeneknél is!

 

Én tudom mire használni, a tolla olyan méretű, mint bármely más átlagos toll. Kényelmes a használata. Csak nem szabad elfelejteni bekapcsolni a vevő egységet! ;)))))

Fotó az eszközről, és az előbbi példa még a papíron:

IntelliPen - digitális toll

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Tájékoztatás

(Drexler Róbertné, 2011.10.30 09:33)

http://www.suliplussz.eoldal.hu/
Szeretnék én is a következő linkre tájékoztatást kérni a toll elérhetőségéről, nagyon nagy segítség lenne. Köszönöm.

Debrecen

(Kerekes Mihály, 2010.07.01 00:42)

Kedves Andrea!

Pont ilyen eszközre vadászok! Elárulná a beszerzési forrást, Mo-i forgalmazót, stb? Nagyszerűen tudnám az oktatásban használni! A Twitteren nem vok regelve - tegye meg, hogy tájékoztat a teacherxx@gmail.com mailcímen!

Hálás köszönettel: Kerekes M. tanár

U.i.: S.O.S