Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Interaktív tábla körkép – Lehet még fokozni…?

2011.02.15

Az interaktív táblák napjainkra már természetessé vált eszközök az oktatásban, így a forgalmazók az oktatási kiállításokon, konferenciákon elsősorban az újdonságokat mutatják be. Egy rövid körképet készítettünk az idei EDUCATIO kiállításról, hiszen az eszközök változása folyamatosan bővíti a módszertani lehetőségeinket is.

A CleverBoard felhasználói közül sokan ismerik a WordWall feladatszerkesztőt, melynek legújabb változatában (WordWall 2.1.70), lehetőség adódik online adatbázis elérésére és az elkészített feladatok megosztására. Jelentősen megnöveli a felhasználás lehetőségeit az új szavazóegység (WordPad2), mely kijelzővel és qwerty billentyűzettel rendelkezik. Újdonság a WordVote, mely beépül az OFFICE alkalmazásokba (Word, Excel, PowerPoint).

A MIMIO standján fokozta az érdeklődést a szombaton tartott két módszertani bemutató, és az új eszközre vonatkozó 3 kérdésből álló teszt, melynek helyes megválaszolásával a szerencsés nyertes (sorsolás útján), azóta egy legújabb MIMIO eszközt (MIMIO Teach) mondhat magáénak! A hagyományos MIMIO eszközökhöz képest jelentős változásnak tűnik, hogy a kényelmes vékony fogás mellett már elem sem szükséges a toll használatához. Minden interaktív tábla felhasználó számára jó hír, hogy tavasszal várható a www.mimio.com és a www.mimioconnect.com magyar nyelvű változata, mely nem csupán MIMIO felhasználók számára tartalmaz hasznos információkat a nemzetközi közösség életéből. Februártól újra indulnak az interneten elérhető magyar nyelvű online MIMIO kurzusok, melyet idáig Európából a legtöbb, több mint 300 pedagógus végzett el.

A Promethean tábla új forgalmazója (Modern Oktatási Eszközök Kft.) ugyan nem tudta az EDUCATIO Kiállításra varázsolni a legújabb termékeket, így ezekről csupán a standon elhangzó előadásból értesülhettünk. Az eddig csupán tollal működő tábla új változata, az 500-as sorozat nem csak abban egyedi, hogy kézzel érinthető, hanem abban is, hogy Multi Touch felülete alkalmassá teszi rá, hogy egyszerre több tanuló, vagy tanár használhassa. Izgalmasnak ígérkezik az ismét megújuló Inspire szoftver (http://support.prometheanplanet.com/server.php?show=nav.21835).

Mindannyian büszkék lehetünk a standon bemutatásra kerülő Tenses with FUN cd-re, mely interaktív táblás feladatsorokat tartalmaz az angol igeidők tanításához. Wolf Emőke gyakorló pedagógusként készítette el a Promethean angol forgalmazói által hivatalosan akkreditált tananyagot. A cd-n egyaránt megtalálható a tanórák ActivStudio-ban és ActivInspire-ben készült változata is.

Az LSK, a SMART hazai forgalmazójának „sokoldalú” standján (4 tábla és egy teázó), legnépszerűbb az új tábla bemutatása volt, mely Multi Touch felületével egyszerre több érintést tesz lehetővé. Közvetlenül hozzá tartozik a megújuló félben lévő Notebook 10.7-es szoftver, mely az objektumok „hajításának” látványos lehetősége mellett új eszközt, egy kalligrafikus tollat is tartalmaz. A szoftver végleges verziója március végére várható. A stand másik oldalán a Tanárblog-SMART online közösségi portál szerkesztői mutatták be a portál jellegzetességeit, illetve tanították a szoftver használatát diákoknak, szülőknek és pedagógusoknak egyaránt. Több tábla is rendelkezésre állt a már bátrabb szabadon próbálkozóknak.

A kiállítás ideje alatt megrendezett villám tananyagverseny döntőjén 5 db interaktív tábla talált gazdára. A táblákat a nyertes tanárok városa kapta, végleges sorsukról az önkormányzatok döntenek.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Education & Office Equipment Business

(Nicholas Liang, 2011.04.11 06:54)

Dear Manager,


This is EasyVision Technologies Co.,LTD,professional manufacturer of interactive whiteboard, visualizer,scanner and related eductional and office devices in China.I wish we can join you to improve your business. EV-601 work with MAC,WIN7,VISTA.

OEM,ODM,small quantity is acceptable.

You can visit www.ev-board.com for more information


Best regards,
Nicholas Liang
nicholas@ev-board.com
---------------------------------
EasyVision Technologies Co.,Ltd
We make easy & simple technologies for supporting teaching and learning