Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Leonardo 3D illetve Leonar3Do

2010.11.19

Egy újabb magyar találmány, mely fantasztikus távlatokat nyithat meg. 2010. november 21-én bemutatót tartanak a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumban róla, ezt a hírt korábban kitettük a Facebook oldalunkra is, de most Abonyi-Tóth Andor hatására, aki a honlapján írt róla "Leonardo 3D-ben (Rátai Dániel találmánya új korszakba lépett)" címmel úgy gondolom, itt a módszertani oldalon is helye van, hogy lássa minden interaktív táblát használó a fejlődés egy lehetséges irányát.

Youtube:

Kép

A feltalálót Rátai Dánielnek hívják, róla csak röviden a pontos adatokat a termék honlapjáról "csenve":  

"2005. május, Phoenix, Arizona. A 21 éven aluli fiatal tudósok és feltalálók világdöntőjén, az Intel ISEF-en hat első díj a Leonar3Do–Dani kettősnek. Közöttük, az Intel Foundation által a Computer Science kategória legjobbjának és a kategóriaelsőnek járó díj, valamint a Seaborg SIYSS Award, amelynek köszönhetően Dániel előadást tartott Stockholmban a SIYSS rendezvényén, és részt vett, és a 2005-ös Nobel-díj átadáson. Egy zsűritag Amerikából: „A világ számos nagyvállalata és kutatóintézete évtizedek óta milliárdokat költ egy probléma megoldására, miközben egy tizenkilenc éves suhanc, szívószálakból, karácsonyfaizzókból és kerítésdrótokból összerakja a ketyerét.” Amerikából hazatérve elemi erővel fogalmazódott meg Dániel számára a kívánság nemre, korra, kulturális és politikai hovatartozásra való tekintet nélkül, a médiában, a Parlamentben és a köznapi életben egyaránt, hogy képes legyen végigvinni a Leonar3Dót a siker útján az ötlettől a világpiacig. A cég ennek a szellemiségnek és indíttatásnak a jegyében alakult meg még a phoenixi tarolás évének őszén, családi vállalkozásként."

Dánielre a volt iskolája is büszke: Neumann János Számítástechnikai Szakközépiskola

De nézzük akkor a terméket is:

"Amikor Ön először teszi fel a Leonar3Do 3D szemüvegét, kézbe veszi a térbeli egérként szolgáló madarat, és a kurzorral megmozdítja, kiemeli a monitor síkjából az ott megjelenített objektumot, sőt létre is tud ilyeneket hozni, olyasmi érzés fogja el, mint amikor először ül volán mögé, megindítja a járgányt, és érzi, hogy uralma van a korábban fantom lóerők felett. A dolog működik: bírunk vele, mienk itt a tér. Már önmagában ez is egyedülálló élmény, de a Leonar3Do ennél sokkal többet tud."

Ez bár marketingszövegnek hangzik, de a fenti idézeteket is tartalmazó honlapon található videó, (pontosabban videók) a bizonyság, hogy nemcsak az.: Leonardo 3D

 

Kép

Ha nem tudsz elmenni az eseményre, ekkor is kipróbálhatod, ha Pesten jársz: Pontstudio - 1027 Budapest, Frankel Leó út 8.

 

A szokásos kérdés az ára. Erre is találunk a honlapon információt: "A 3D for All Kft. számára számításba sem jöhetett olyan technológiai megoldás, amellyel nem lehetett volna tartani a megcélzott nettó 750 eurós (1000 dolláros, 200 ezer forintos) végfelhasználói árat."

Szóval próba, s ha megtetszik, s tudod használni az oktatásban, akkor vásárlás. :)

A kommentekben várnám a visszajelzéseket, ha történik iskolai beszerzés, akár egy hosszabb cikkben is szívesen beszámolunk róla, mire, hogyan használjátok!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.