Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Interaktív tábla - konferencia

Cikkek

Szavazó- és válaszadó egységek interaktív tábla nélkül - Mélyvíz 2012.

2012.09.04

Akik a 2011-es Interaktív Tábla Konferencián „úsztak” a mélyvízben, azok már sejthették, hogy ebben a szekcióban a spontán szemlélődés helyett megpróbáltatás is vár majd rájuk. Mind a hat előadás gyors felméréssel indult, mely az előző konferenciák, az interaktív táblák, illetve a szavazóegységek használatára vonatkozó kérdéseket tartalmazott.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Interaktív tábla - konferencia | Hozzászólások: 0

Interaktív tábla konferencia program - 2012

2012.08.05

Augusztust írunk, s nemsokára augusztus 31-én lesz az éves nagykonferenciánk, amit minden interaktív táblát használó kíváncsian vár. Milyen tapasztalatokkal lettünk gazdagabbak, milyen új irányok vannak az interaktív táblás módszertanban. Ez a konferencia attól jó, hogy egymástól tudunk tanulni. Rengeteg gyakorló kolléga osztja meg tapasztalatait mutat új trükköket, amelyet aztán a konferenciáról hazatérve már akár szeptember első heteiben kamatoztathatunk! Ha nem is tudunk személyesen részt venni akkor is érdemes követni, mi is történik ezen a konferencián, nézzük hát mi is a programot!

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Interaktív tábla - konferencia | Hozzászólások: 0

VII. Országos Interaktív Tábla Konferencia - jelentkezés

2012.05.30

Az idén a megszokottól eltérő módon nem október elején, hanem már szeptember elején sor kerül a szokásos országos interaktív táblákról szóló konferenciára. A rendezvény a tavalyi nagy sikerre való tekintettel (több, mint 600-an voltunk) ismét más rendezvényekkel együtt kerül megrendezésre, így a konferenciára látogatók a szünetekben akár a kiállítókat is meg tudják nézni. A tanévnyitó rendezvényen belül a konferenciára az augusztus 31-i dátum lett kijelölve. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Interaktív tábla - konferencia | Hozzászólások: 0

Pedagógusok és a Facebook

2011.10.22

 A VI. Interaktív Tábla Konferencián és Módszertani Börzén volt 45 percem, hogy a Facebookról beszéljek. Mivel több oldalt működtetek a Facebookon, és elég sok időt töltök online, sok tapasztalat gyűlt bennem össze az évek folytán. Régebben az interaktív táblás tanfolyamokon meg szoktam kérdezni, hogy ki van fent a Facebookon, s ilyenkor egy-két kéz emelkedett csak magasba. A mostani előadásomon ez az arány már megfordult. Egy-két kéz nem emelkedett már csak a magasba. Nincsenek kétségeim, az előadásra azok jöttek, akiket érdekelt a téma, de a Facebook magyarországi elterjedtsége nem kerülte ki a pedagógustársadalmat sem, egyre többen jelen vannak ezen a közösségi oldalon, persze inkább csak magánszemélyként semmint pedagógusként módszertanba beemelve ennek a közösségi oldalnak a használatát.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Interaktív tábla - konferencia | Hozzászólások: 0

Kint vagyunk a (mély)vízből…!

2011.10.07

Izgalmasan kezdődött az október, hiszen az interaktív táblák felhasználói újra tapasztalatokat cserélhettek és új ötletekkel gazdagodhattak a VI. Interaktív Tábla Konferencián. Nagy öröm volt sok ismerős arcot látni, de emellett a számos új érdeklődő megjelenése is! Sokan kérdeztétek, hogy…
MI IS AZ A MÉLYVÍZ?

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Interaktív tábla - konferencia | Hozzászólások: 0

Interaktív feladatok – feladatgenerátorok használata

2011.10.06

 Nemrég zajlott le a HUNDIDAC kiállítás, ahol az első napon (péntek), a Promethean típusú interaktív tábla kiállítói standján kívül konferencia jelleggel, szekció-előadások keretén belül ismerkedhettek a jelenlévők a tábla lehetőségeivel. 

Mikor felkértek minket az előadások tartására, sokáig gondolkodtam, hogy miről lenne érdemes előadni, hiszen a táblák már sok helyen az iskolában vannak, a pedagógusok folyamatosan megismerik a szoftver lehetőségeit, így erről nem érdemes beszélni, hiszen a kérdéseiket a kiállítói standon álló szakértőknek is feltehetik. 
Aztán rájöttem, hogy egy biztos, az egyszerűség irányába kell "tolni" a pedagógusokat, mert sokan egyből programozni szeretnének, s nem értik, hogy az interaktivitás nem feltétlen azon múlik. Akinek nincsenek programozói előzetes tapasztalatai, azoknak egy bonyolult fejlesztést elkészíteni tényleg sok idő, de az megengedhetetlen, hogy egy 45 perces óra előkészítésében szorgoskodó pedagógus hat órát töltsön a gép előtt. 
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Interaktív tábla - konferencia | Hozzászólások: 0

Az interaktív tábla konferencia programja

2011.09.21

 A VI. interaktív tábla konferencia programja letölthetővé vált. A végleges program elkészült, a plenáris előadások után egy időben 10 helyszínen lesznek a workshopok és szekciók. Igazán izgalmas konferencianap lesz az 50 választható téma mindenesetre ezt sugallja. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Interaktív tábla - konferencia | Hozzászólások: 0

Jelentkezés a 2011-es interaktív tábla konferenciára

2011.08.05

Kikerült a jelentkezési űrlap a 2011-es évi immár hatodik alkalommal megrendezendő interaktív táblákkal foglalkozó konferenciára. A teljes nevén VI. Interaktív Tábla Konferencia és Módszertani Börze az idén rendhagyó módon lesz az idén megrendezve. Egyrészt változik a helyszín, a már megszokott HIK helyett a helyszín a Millenáris Park, másrészt két igen komoly rendezvény csatlakozott a már említett konferencia és a HUNDIDAC taneszközkiállítás.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Interaktív tábla - konferencia | Hozzászólások: 0

Volt egyszer egy konferencia... 4.rész

2010.11.26

Elérkeztünk sorozatunk 4. részéhez, melyben az V. Országos Interaktív Tábla Konferencia "Kreatív hétköznapok" szekciójából Szederné Tóth Zsuzsa előadásáról olvashatunk. Zsuzsa SMART táblát használ, és az ének-zene tanításának sokszínű lehetőségeit mutatja be.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Interaktív tábla - konferencia | Hozzászólások: 0

Volt egyszer egy konferencia... 3. rész

2010.11.15

A sorozat harmadik részében az V. Országos Interaktív Tábla Konferencia "Kreatív hétköznapok" szekció nyitó előadásának folytatását olvashatjuk. A cikk a Budapest XIII. kerületében zajló tapasztalatokról, illetve az ezekből összeálló kiadványról szól. A kiadvány címe Digit@lis kompetenciafejlesztés a XIII. kerületben, célja, hogy felvillantsa az IKT eszközök használatának lehetőségeit az oktatásban.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Interaktív tábla - konferencia | Hozzászólások: 1

1 | 2 | 3 | 4

Következő »