Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BETT SHOW 2010 - beszámoló

2010.01.24

Évek óta járok ki a londoni BETT SHOW-ra a kiállításra és vásárra. Az idén töltöttem a legkevesebb időt kint. Tavaly már megjelent a bűvész, de az idén a szappanbuborékfújó gép már sok volt nekem. Gyorsan végigjártam azokat a részeit a kiállításnak, amik érdekeltek, de azért így is eltöltöttem kint egy fél napot. A fotókat, amiket készítettem (84 db), a magángalériáim közt megtalálod, de idegyűjtöm azokat, melyek interaktív táblás, feleltetőrendszeres témában érdekesnek, újdonságnak bizonyultak. Igyekszem egy jó képet adni, hogy mire is érdemes figyelni 2010-ben a hardver beszerzéseken túl.

Interaktív táblák a BETT Shown

Minden nagy táblaforgalmazó képviseltette magát, ahogy eddig is. Általában már a dual táblákat mutatták, illetve a legújabb szoftvereiket. Ezeket nem részletezem túlságosan, hiszen a magyar oktatásban az az érdekes, ami már megvan magyarul is, ezekre viszont mindig várni kell idehaza. A képekre belinkeltem a hazai forgalmazók honlapjait, hátha mindenki előtt nem ismertek.

A Promethean standjáról egy kép, hazai forgalmazó Commitment Zrt, honlapjához kattints a képre:

Interaktív tábla - Promethean

 eInstruction, régebben interwrite, calcomp néven is ismertük, hazai forgalmazó: DNN Kft. A forgalmazó eléréséhez kattints a képre!

eInstruction - Interwrite - Calcomp

SMART - nemcsak táblát hozott, hanem sok mást is, hazai forgalmazója az LSK Kft. forgalmazó eléréséhez kattints a képre!

SMART

A már Magyarországon is elérhető 6-os verziójú szoftverét mutatta a mimio interaktív táblákat forgalmazó cég.  Hazai forgalmazója: Eutrust Kft.

mimio

 Cleverboard dual tábláját láthatjuk a képen. Hazai forgalmazo a CleverBoard Kft.

CleverBoard

eBeam - a forgalmazója Magyarországon az AVM Konferenciatechnika Kft.

AVM Konferenciatechnika Kft.

 Igyekeztem nem kihagyni senkit, remélem, mindenki megvolt. :) 

Interaktív tábla érdekességek

Az eBeam megújult: új átalakító, új toll, s a szoftver is több mindent tud. Ki is próbáltam elég kellemes, mind a tábla átalakító, és az interaktív tábla tolla is! Kézre áll,  már nem olyan nagy, sokkal finomabb fogású! (Sajnálom, hogy pont ez lett életlen, de hölgy nem pózolt, hanem bemutatta nekem, így mozgott...)

Kép

Terítéken már az asztal felület interaktivitása - régebben volt a Microsoft asztala, aztán most megnézhettük a SMART asztalát, de láthattunk egy eddigi eszközök elfordításával kapott asztal megoldást is egy (régi) eBeam segítségével. 

Kép

Az asztal ára elég borsos még, erről az eszközről később szeretnénk majd részleteket is írni (mert a titka a szoftverében lesz, amit egy pillantással nem lehet felfedezni), de egy átalakítóval és egy stabilan rögzített lefelé vetítő projektorral is megkaphatunk egy vízszintes felületet. Mint itt a képen:

 eBeam átalakító és egy függőlegesen vetítő projektor - interaktív asztal

A BETT most az interaktív táblák mellett technikai újdonságokat tekintve jórészt a vizualizálók megjelenéséről szólt. Erről írok egy külön bejegyzést, mert ez hosszabb lesz. 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.