Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kint vagyunk a (mély)vízből…!

2011.10.07

Izgalmasan kezdődött az október, hiszen az interaktív táblák felhasználói újra tapasztalatokat cserélhettek és új ötletekkel gazdagodhattak a VI. Interaktív Tábla Konferencián. Nagy öröm volt sok ismerős arcot látni, de emellett a számos új érdeklődő megjelenése is! Sokan kérdeztétek, hogy…

MI IS AZ A MÉLYVÍZ? (feladat)
A MÉLYVÍZ szekció egy „mini-pályázat”ötleteként jött létre. Nem titkolt célja volt szembemenni az eddig megszokott pályázati gyakorlattal, vagyis nem egy előre kiírt, hetekig tartó felkészülést igénylő produktum, hanem egy azonnali 45 perces munka végeredménye volt a cél.
MIÉRT?
Évek óta zajlanak a különböző interaktív táblákra vonatkozó tananyagszerkesztő pályázatok, ahol a legtöbb esetben valóban szenzációs munkák születnek. Ez nem csupán a győztesekre jellemző, hanem az összes induló messze önmagát felülmúló, s jóval átlag feletti teljesítményt produkál. Természetesen mindez jó dolog, hiszen a Műszaki Kiadó (a konferencia szervezője) is éveken keresztül tavasszal meghirdetetésre kerülő pályázatot írt ki, majd ősszel a konferencián került kihirdetésre az eredmény. Több esetben tanfolyamokon is felhívtuk a figyelmet rá, hogy honnan lehet a győztes pályamunkákat letölteni. Előfordult azonban, hogy a kezdő felhasználók arcán az öröm helyett a rémület tükröződött, hiszen arra gondoltak, hogy ők mikor lesznek képesek egy ilyen tananyagot elkészíteni!?
A VALÓSÁG
A valós gyakorlat azonban nem az, hogy hetekig készülünk egy órából 20 percet megvalósítani, hanem, hogy naponta készülünk a másnapi óráinkra. Hogy mennyi idő áll a rendelkezésünkre minderre, azt mindannyian tudjuk…
Szekciónkkal szerettük volna bizonyítani, hogy:
·         a pedagógusok képes a legváratlanabb helyzetekben is helytállni – MÉLYVÍZ (ezt kívánta tükrözni a szekció címe is)
·         a pedagógusok alapvetően vállalkozó szelleműek, szeretjük a kihívásokat J
·         mintegy fél óra alatt is lehet használható, ötletes tananyagrészleteket produkálni
MEGVALÓSÍTÁS
Minden a legnagyobb TITOK-ban zajlott, csak a szekcióvezetők voltak beavatva, így senki nem tudta, mi vár rá! Ennek ellenére összesen 2 kolléga kérte, hogy idő előtt „partra úszhasson”, vagyis ketten nem vállalták a megmérettetést. Mind a négy szekcióban voltak olyan kollégák (szekciónként 3-4 fő) akik még soha nem használtak interaktív tábla szoftvert, de egyikük sem távozott „üres kézzel”, vagyis mindenkinek sikerült tananyagot létrehoznia.
Be kell, hogy lássuk, hogy jócskán alábecsültük az érdeklődést, így menet közben 3 db laptoppal növeltük a részvételi lehetőséget, de ez is kevésnek bizonyult. Mindenkitől ezúton is elnézést kérünk, akinek nem sikerült bejutni, de nagyobb létszámmal sajnos lebonyolíthatatlan lett volna verseny, hiszen minden pályamunkát értékelnünk is kellett.
A Műszaki Kiadó jóvoltából senki nem távozott üres kézzel, a szekcióban elvégzett munkáért mindenki ajándékot kapott.
A VERSENY
A négy szekcióban zajló munka befejeztével 4 fős zsűri gyűjtötte össze, böngészte át, majd értékelte az elkészített órarészleteket. Magunk sem gondoltuk, hogy ennyire nehéz lesz dönteni. Előfordult ugyan, hogy az időbeosztás miatt valaki nem tudta befejezni, amit elkezdett, de már a kezdő lépéseknél is briliáns ötletekkel találkoztunk.
VÉGEREDMÉNY
I.                    helyezett: Novákné Nagy Márta – nyereménye: LCD TV
II.                  helyezett: Tamasi Istvánné – nyereménye: okostelefon
III.                helyezett: Erdélyi Ágnes – nyereménye: GPS
 
KÉPEK a győztes munkákból:

ea1.jpg

ea2.jpg

 nm1.jpg

nm2.jpg

te2.jpg

te3.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.