Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az interaktív tábla könyv - tartalomjegyzék

2008.11.07

Az interaktív tábla könyv megismeréséhez, tarlamának áttekintéséhez jó segítséget adhat, ha ismerjük annak tartalomjegyzékét.

 

Az interaktív tábla könyv - visszacsatolás, motiváció, hatékonyság, kommunikáció, dinamizmus, inspiráció, interaktivitás

A tartalomjegyzéke a könyvnek 10 fejezetre tagolódik, a fejezeteket a könyv szélés lévő színskála alapján is megkülönböztetjük, ehhez a színskálához igazodik a CD mellékleten található mintafelafatok színezése, ezért most a tartalomjegyzéket részekre (fejezetekre) bontva jelenítjük meg, egy-egy gondolatot írva mindegyik fejezethez.

Az interaktív tábla könyv borítóján található kulcsszavak, illetve a frontális együttműködés gondolatának kifejtése, valamint az alap nemzetközi tapasztalatok megjelenítése található meg az első fejezetben.

Tanulni, tanítani interaktív tábla segítségével - Az interaktív tábla könyv 1. fejezete

A második fejezet az interaktív tábla fogalmát, az eszköz összetettségét, a vásárlási tanácsokat, a kiegészítőket, a szavazóegységeket és feleltetőrendszereket mutatja be, gyakorlatias szempontból.

Varázslat vagy valóság az interaktív tábla - Az interaktív tábla könyv 2. fejezete

A harmadik fejezet a tábla használatának a különböző módozatait mutatja be, a fejlődést, melyen minden táblahasználó keresztülmegy, ahogy elkezdi megismerni jobban és jobban a tábla szoftverének, és saját számítógépének a lehetőségeit, no meg az interneten található anyagokat.

Hagyományos és/vagy interaktív? - Az interaktív tábla könyv 3. fejezete

A negyedik fejezete a könyvnek az eszközhasználatra hívja fel a figyelmet, a forgalmazókra, a helyi önkormányzatra, a tanfolyamokra... 

Mi az interaktív tábla haszna - Az interaktív tábla könyv 4. fejezete

Az ötödik fejezet nem tagozódik külön alcímekre, azonban a könyv egyik leghasznosabb részének tekintjük a gyakorlat szempontjából, hiszen receptszerűen ad tanácsot, ötleteket, melyet bármilyen tantárgy esetén alkalmazni lehet.

Tippek, trükkök tantárgyfüggetlenül - Az interaktív tábla könyv 5. fejezete

A hatodik fejezetben a pedagógus mindennapi munkájához a tábla megfeleő kihasználásához adunk ötleteket, valamint emlékeztetjük hogy mire figyeljen a pedagógus a táblára készülő óravázlatának összeállításakor.

Pedagógiai eszköztár - Az interaktív tábla könyv 6. fejezete

 A hetedik fejezet azzal foglalkozik, hogy az egyes kompetenciák fejlesztésénél hol lehet segítségünkre az interaktív tábla.

Kompetenciák és az interaktív tábla - Az interaktív tábla könyv 7. fejezete

A nyolcadik fejezet a kiemelt területeket veszi sorra:

Kiemelt fejlesztési feladatok -- Az interaktív tábla könyv 9. fejezete

A kilencedik fejezetben pedig a műveltségi területek és a tantárgyak szintjén jelenik meg a tábla. 

Műveltségi területek és tantárgyak - Az interaktív tábla könyv 9. fejezete

Lehet látni, hogy az egyes fejezetek és a tartalmuk között vannak átfedések, de a teljességre törekedtünk, igyekeztünk az interaktíyv oktatást olyan sokféleképpen, többirányból elemezni, mintákat, tippeket ötleteket adni, hogy ezt a merőben új eszközt, mely egy másfajta tanítási metódust is igényel komplexen tudjuk bemutatni, segítve ezzel is a pedagógusokat, hogy ne sokéves tapasztalataikból, jó gyakorlatokból tanulva jussanak el a rendszer felépítéséig, hanem a könyvet elolvasva a saját rendszerükhöz tudják illeszteni a táblahasználatot. Ehhez mindenkinek sok sikert kívánunk!

S ja igen, ha valaki megérti a könyvből, hogy miért van a kisszótárban a biodiverzitás, akkor megértette a könyvet is valószínűleg...ezt a leírást a tizedik fejezet tartalmazza...

Kisszótár az interaktív tábla szemszögéből - Az interaktív tábla könyv 10. fejezete

A könyvről általános leírást, a megrendelhetőségének helyét itt találja:

/cikkek/interaktiv-tabla-konyv/interaktiv-tabla-konyv

illetve:

http://www.muszakikiado.hu/konyvek/Konyvek_ID=8687

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.