Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Interaktív tábla könyv

2008.11.05

2008. november 5-étől megvásárolható Bedő Andrea és Schlotter Judit által írt CD melléklettel rendelkező könyv, melynek címe: Az interaktív tábla.

A könyv elsősorban a pedagógusoknak szól, méghozzá olyan pedagógusoktól, akik már elég sok pedagógust képeztek az interaktív tábla használatának módszertanára. A könyv megírása során törekedtünk a tantárgyfüggetlenségre, hiszen az interaktív táblát a legtöbb tantárgyban jól hazsnálható, hozzátesz a tananyag megtanításának lehetőségéhez.

Ugyanakkor a tábla használata során az egyes tantárgyaknál létezik a specifikum is, ezért hoztunk példákat az egyes műveltségi területekre is.

A tanfolyamok tapasztalatai alapján szerettük volna megválaszolni a felmerülő kérdéseket, eloszlatni a pedagógusok kételyeit, megadni az általuk igényelt segítséget.

Nem mindenki juthat el tanfolyamokra. Célunk volt, hogy a tanfolyamot nem végzett pedagógusok számára is adjunk valamilyen kapaszkodót, mellyel az interaktív táblás óráikat el tudják kezdeni. Illetve tovább tudjanak fejlődni a meglévő alapjaikhoz, a továbblépéshez tudjanak újabb ötleteket kapni, melyeket akár továbbfejlesztve további jó gyakorlatok születhetnek.

A CD mellékleten szereplő mintafeladatok a könyv fejezeteihez kapcsolódnak, a könyvben leírtakat mintákkal igazoltuk, melyeket bármilyen interaktív táblán be tudnak azonnal is mutatni a pedagógusok, mert a CD-n található nézőke segítségével bármilyen típusú interaktív táblán használhatóak a feladatok.   

A könyv a módszertani leírásoktól kezdve, a tanfolyami hallgatók, pedagógusok, diákok véleményein át, a szavazóegységekkel, a feleltető rendszerekkel, az elmélettel, és a kompetenciákkal is összefüggésbe hozza az interaktív táblát, segítve a pedagógusoknak ezt az eszközt is beilleszteni a saját már meglévő eszköztárukba. A könyv gyakorlatiasságát, használhatóságát nagyban segítik az előbb már említett, a CD mellékleten található mintapéldák is.

"A valódi felfedezés nem abban áll, hogy új területeket találunk, hanem hogy új szemmel nézzük az ismert világot." - mondta Marcel Proust.

Az interaktív tábla hatékony eszköz lehet a felfedezésekre kész pedagógusok kezében, melyet az oktatási folyamatban megfelelő és változatos módon használva segíthetik a tanítás - tanulás folyamatát. 

A könyv használatához mindenkinek sok sikert kívánnak a szerzők!

Véleményeket szívesen olvasunk a bedo.andrea@gmail.com és a sjud@chello.hu e-mail címeken, vagy itt a kommenteknél.

Az interaktív tábla könyv megrendelhető a következő linken:

http://www.muszakikiado.hu/konyvek/Konyvek_ID=8687 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.