Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Interaktív tananyag

Cikkek

GeoGebrával készült ingyenes magyar oktatási anyagok gyűjteménye

2011.09.07

A hazai GeoGebra felhasználók egyre népesebb tábora már régóta várta, hogy a nemzetközi "gyűjtőportálok" mellett hazai koordináció is segítse munkájukat. A GeoGebrával készült ingyenes magyar oktatási anyagok gyűjteménye azonban nem csupán oktatási segédleteket tartalmaz, hanem egy érdekesnek ígérkező PÁLYÁZAT-ra is szeretnénk felhívni a matematika szakos pedagógusok figyelmét!

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Interaktív tananyag | Hozzászólások: 0

Szorzótábla gyakorlása, megtanulása

2010.01.29

Minden matematika szakos tanár tudja, hogy a szorzótábla megtanulása nagyon fontos dolog. Sokszor egy-egy félresikerült középiskolai dolgozat is ezen múlhat. Főleg a 7-es szorzótáblával akadnak gondok. Ezt akár felnőttként is kipróbálhatjuk, jó gyakorlási lehetőséget biztosít számunkra az a flash játék, melyek egy piknik kosárról és a hangyákról szólnak, no de természetesen tele vannak számokkal! Nem a játék a lényeg, hanem a begyakorlás, az ismétlés, azaz a megtanulás. Javasoljuk ezt a játékot szülőknek is, hogy a szorzótáblát így is kikérdezhetik! Ültesd le a gyerekedet, hogy játsszon, kiderül, tudja-e a szorzótáblát.
 

Bővülő galériák - Promethean

2009.12.11

Az Activstudio felhasználói számára remek önfejlesztési lehetőség, ha időről időre ellátogatnak a PrometheanPlanet oldalára. A regisztrált felhasználók számára a letölthető mintafeladatok mellett a Forráskönyvtár bővítésére is számtalan leghetőség adódik.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Interaktív tananyag | Hozzászólások: 0

Bővülő galériák - MIMIO

2009.12.11

Eddig is igyekeztünk felhívni a figyelmet rá, hogy érdemes időről időre körülnézni az egyes táblatípusokhoz tartozó nemzetközi közösségi portálokon.
Most a  "mimioConnect" hírlevélben is tájékoztatta regisztrált felhasználóit a MIMIO Notebook galéria új bővítési lehetőségeiről. (Ez a lehetőség a 6-os verziók felhasználóira vonatkozik!)
Új képeken kívül számtalan hanggal, és elsősorban angol nyelv oktatásához felhasználható animációkkal bővíthető a galéria regisztráció után.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Interaktív tananyag | Hozzászólások: 1

Interaktív matematika - mindenkinek

2009.11.07

Egyik kolléganő a múlt éjjel igen jó linket küldött azzal a kísérőszöveggel, hogy biztos ismerem, de "hátha". S ugye bejött a hátha. :)
(Ezúton is köszönjük Évának!)
Az jutott az eszembe, hogy a weben annyi minden található, hogy aki azt mondja, hogy mindent ismer, akár a saját tématerületén, az legalábbis füllent. Szóval megörültem a linknek, s még alvás helyett gyorsan el is játszottam egyik hasznos "játékával". Amiről persze kiderül a végére, hogy kicsit sem játék.

Nemcsak matematika szakosoknak ajánlom, hanem a játszani vágyóknak, hogy érdemes végiggondolni azt a fránya valószínűséget, mert néha nagyon hasznos...

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Interaktív tananyag | Hozzászólások: 1

Interaktív tananyagok katalógusa

2009.10.23

Az interaktív tananyairól a Műszaki kiadó megjelentette a prospektusát, amely itt is átböngészhető. Jó lenne, ha hasonló módon a kiadók segítenék a pedagógusok muinkáját, hogy megismerhessék kiadványaikat, melyeket interaktív táblákhoz fejlesztettek.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Interaktív tananyag | Hozzászólások: 1

Séta az utcán - matematika

2009.02.01

Nemrégiben bukkantam rá egy makói általános iskola honlapjára, melyen elektronikus, úgynevezett e-tananyagokat hirdettek ingyenesen, hiszen két Phare pályázaton nyert fejlesztésről van szó. (PHARE HU-2002/00-315.01.05-02 és HU-2003/004-347-000-05-04)Hogy én ezt eddig miért nem találtam meg, nem is értem, de mindenesetre jobb később, mint soha!
Így röviden be is mutatnám, mi található ezen az oldalon....

 

Mitől interaktív egy tananyag?

2009.01.31

Az utóbbi időben elszaporodtak az "interaktív tananyagok". Aztán megnézve őket kiderül, hogy nem is annyira interaktívak...szerencsére az I. Oktatás-informatikai konferencián hallottuk Könczöl Tamástól, hogy van törekvés arra, hogy ezeket az anyagokat akkreditálják, és könnyebben eligazodhassanak a pedagógusok az interaktív tananyagok dzsungelében. Úgy gondoljuk, hogy egy interaktív táblás módszertani portál sem teheti meg, hogy ne beszéljünk erről a témáról is...