Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


GeoGebrával készült ingyenes magyar oktatási anyagok gyűjteménye

2011.09.07

A hazai GeoGerbra felhasználók egyre népesebb tábora már régóta várta, hogy a nemzetközi "gyűjtőportálok" mellett hazai koordináció is segítse munkájukat. A GeoGebrával készült ingyenes magyar oktatási anyagok gyűjteménye azonban nem csupán oktatási segédleteket tartalmaz, hanem egy érdekesnek ígérkező PÁLYÁZAT-ra is szeretnénk felhívni a matematika szakos pedagógusok figyelmét!

http://www.geogebra.org/en/wiki/index.php/Hungarian

Papp-Varga Zsuzsa évek óta elkötelezett híve a GeoGebra szoftver oktatásban való felhasználásának. Számtalan konferencián, -köztük az évente megrendezésre kerülő Interaktív Tábla Konferencián is- láthattuk érdekfeszítő előadásait. Bemutatta, hogy alsó tagozattól kezdve, fokozatosan, melyik korosztály számára milyen lehetőségeket rejt a GeoGebra, s meggyőződhettünk róla, hogy interaktív tábla használatával, hogy tehetjük még hatékonyabbá a szoftverrel készített alkalmazásokat.

PÁLYÁZAT - "Egy GeoGebrás órám"
pályázat célja, hogy a magyar matematikatanárok számára lehetőséget teremtsen arra, hogy bemutassák, hogyan alkalmazzák a GeoGebrát munkájuk során. A pályázóknak egy olyan saját, megvalósult tanórát, vagy bármilyen más foglalkozást kell írásban ismertetniük, melynek során a kitűzött célok elérése érdekében GeoGebrát használtak.
A pályázóknak a versenyen való részvételi szándékukat előzetesen jelezniük kell.
A jelentkezés határideje: 2011. szeptember 10. 24:00
Az időpont közeli, érdemes tehát gyorsan végiggondolni, és jelentkezni, utána lesz még idő a pályamunka elkészítésére!
A pályamunkák beküldésének végső határideje: 2011. október 1. 24:00

A pályázat részletei: http://vzsuzsa.dyn.elte.hu/gg/egy_geogebras_oram_palyazat.pdf

A szoftver letölthető: 

geogebra.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.