Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Séta az utcán - matematika

2009.02.01

Nemrégiben bukkantam rá egy makói általános iskola honlapjára, melyen elektronikus, úgynevezett e-tananyagokat hirdettek ingyenesen, hiszen két Phare pályázaton nyert fejlesztésről van szó. (PHARE HU-2002/00-315.01.05-02 és HU-2003/004-347-000-05-04)Hogy én ezt eddig miért nem találtam meg, nem is értem, de mindenesetre jobb később, mint soha!
Így röviden be is mutatnám, mi található ezen az oldalon, de tényleg csak röviden, mert nagyon sokm inden van az oldalon s nem értem rá végignézni. Várom a kommenteket az oldallal kapcsolatban! (Az oldalra a képre kattintva juthatunk el további böngészés céljából!)

Makói Általános Iskola etananyagai

A sok tantárgy közül engem természetesen az elsőként megjelenő matematika ragadott meg, így azt kiválasztva további felsorolásból választhattam. S nem is mentem tovább. Mindjárt az elsőként egy utcai sétára invitáltak, s így egész nap a számítógép előtt ülve, úgy döntöttem ez éppen jó lesz, hogy megnézzük, hogy mi található ezekben az anyagokban. 

Matematika 1. osztály etananyag

 (A képre kattintva elérhetjük a flasht is!)

Séta az utcán

Elég sok minden van az anyagban, csak ebben az egyben is. Kimondottan jó ötletek, továbbvihető gondolatok. Tehát javaslom mindenkinek megtekintésre az anyagot, hátha talál benne valamit a saját tantárgyához. Lehet, hogy nem minden interaktív, de ezek az anyagok 2002-ben készülhettek, így akkor még nyilván nem interaktív táblára tervezték őket. De egy részük szerintem azon is jól használható!

Én ezt a részt kedveltem a legjobban:

Színek és számok

S nagyon örülök, hogy a makóiak nemcsak a pályázat kedvéért készítettek valamit, s az elkészült anyag nemcsak a fiók mélyén lapul. Jó lenne, ha a többi pályázatok során elkészült rengeteg digitális anyag is felkerülhetne a webre, aztán a pedagógusok csak válogatnának, hogy mit és mennyire interaktívan használnak fel az óráikon!

Mindenesetre most nagyon szépen köszönjük a feltett anyagokat az Almási Utcai Általános Iskola  közösségének!

A többi tantárgyhoz pedig jó böngészést kívánok!