Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szorzótábla gyakorlása, megtanulása

2010.01.29

Minden matematika szakos tanár tudja, hogy a szorzótábla megtanulása nagyon fontos dolog. Sokszor egy-egy félresikerült középiskolai dolgozat is ezen múlhat. Főleg a 7-es szorzótáblával akadnak gondok. Ezt akár felnőttként is kipróbálhatjuk, jó gyakorlási lehetőséget biztosít számunkra az a flash játék, melyek egy piknik kosárról és a hangyákról szólnak, no de természetesen tele vannak számokkal! Nem a játék a lényeg, hanem a begyakorlás, az ismétlés, azaz a megtanulás. Javasoljuk ezt a játékot szülőknek is, hogy a szorzótáblát így is kikérdezhetik! Ültesd le a gyerekedet, hogy játsszon, kiderül, tudja-e a szorzótáblát.

A játék interaktív táblán is jól mutat, itt csapatokban pontra játszhatják.

 

AntsMarching

A játék lényege, hogy van egy kosár, abban szorzások jelennek meg, s ki kell választani a megfelelő elemózsiát amit a kosáron lévő szorzás eredményeként kapunk, azaz meg kell keresni a szorzatot, mielőtt a hangya beleeszik az ételbe.

 

Interaktív matematika - szorzótábla gyakorlása

Itt tehát a 7-szer 8 eredményét az 56-ot, azaz a muffint kell választanunk. Aztán megjelenik a következő művelet. A jobb felső sarokban számolja a helyes, illetve a helytelen válaszainkat, illetve a bal oldali sávból fogy folyamatosan a lehetőségünk a tippelésekre. Ha nem tudjuk a hangyák elől megszerezni a piknik kosarunknak a tartalmát, akkor a szemünk előtt hordják el a képernyőről.

 

 

Interaktív piknikkosár, ha hibázol, viszik a hangyák

A játék igazán helyes grafikával rendelkezik, s didaktikailag is jó, mert választhatunk egyesével, melyik szorzótáblát szeretnénk gyakorolni, gyakoroltatni, illetve intervallumok gyakorlására is ad lehetőséget.

AntsMarching - Interaktív szorzótábla - tényezőválasztás

Azaz 1-től 12-ig választhatunk számokat, melyeknek a szorzótábláját gyakorolni szükséges, illetve a jobb oldlai három lehetőség, hogy 1-5 ig, vagy 2-7-ig, esetleg 3-12-ig lévő tartományokból választhatunk!

 

A játék linkje: http://www.multiplication.com/flashgames/AntsMarching.htm

Ha unják a piknoket, akkor szorzásokat tudnak gyakorolni autómosóban is.

Autómosó és a szorzások

Link: http://www.multiplication.com/flashgames/CarWash.htm

Ha már unják a az autókat is, próbáld majmokkal:

 

Szorzótábla gyakorlása  majmokkal

A majmos csak 0-9-ig gyakoroltat (lehet érdemes ezzel kezdeni, aztán áttérni a hangyákra, linkje: http://www.multiplication.com/flashgames/Monkeys.htm

 

Mindenkinek jó szórakozást kívánunk!

(Ne felejtsük, a bennfoglalást is gyakorolni kell! Mennyi is 56:7=?)