Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Biztonságos Internet - ne csak egy nap

2011.02.07

A Biztonságos Internet Napja - 2011. február 8. azaz a holnapi nap. Az Európai Unió kezdeményezéséhez sokan csatlakoznak a rendezvényhez. Nemrég írtam egy cikket a Modern Iskola című újságba, ahol az internetes biztonságra próbálom felhívni az intézményekben dolgozók figyelmét, gyakorlati szempontból. A kampány a holnapi nap folyamán elmúlik, de ha nem is vett részt az intézmény az idei rendezvényen, érdemes megismerkedni az elemeivel, melyet a mindennapi munkánk során, interaktív táblás órán fel tudunk használni.

A kampány magyar oldala:

 

Biztonságos Internet Nap 2011

A kampány oldaláról azonban nem minden tölthető le, így érdemes a nemzetközit oldalt is mindig figyelni. Az ide beágyazott YouTube videó letölthető a következő oldalról, wmv formátumban (3,9 MB), így olyan helyen is be tudjuk mutatni, ahol nincs a termünkben internetelérés. 

(letölthetőség: http://www.saferinternet.org.uk/safer-internet-day/film )

A film:

Az idei kampány jelszava: Az életed, több, mint játék!"

Azért belinkelem a korábbi filmeket is, mert a tanítás során azok is hasznosak lehetnek.

2010, a kampány: " Think B4 U post" azaz, Gondolkodj, mielőtt posztolsz!

 De van jó, magyar nyelvű videó is ami kampányfilmként készült. Például elgondolkodtató a következő kisfilm.

Már korábban is írtunk a témáról, ott is található néhány hasznos videó, érdemes azt a cikkünket is megnézni: Az internet biztonsága és a diákok fotói

Jó ha a pedagógusok is ismerik, azokat a tevékenységeket, veszélyeket, amelyekre érdemes felhívni a ygerekek figyelmét, nem eltiltani kell a diákokat a nethasználattól, hanem megtanítani őket biztonságosan "közlekedni"!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.