Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ingyenes tanfolyam - konnektivizmus

2009.11.28

Van két szakmailag hiteles, a saját "ügyükben" elkötelezett ember. Személyesen is ismerem őket, a nevük garancia számomra. Így bátran tudom ajánlani minden pedagógusnak azt a lehetőséget, amit februárra ajánlanak a bejegyzésben található prezentációjukban. Hogy miért, s miért pont az interaktív táblás módszertannal foglalkozó honlapon teszem mindezt? Azt hiszem, aki elkezdett már a táblákkal foglalkozni, s túljutott már a "szoftverhasználaton", s érzi azt, hogy az oktatás során mennyire megváltozott a pedagógusok tudásközvetítői szerepe, annak ez a tanfolyam sokat tud nyújtani. Minden pedagógusnak javaslom az elvégzését, s mivel nem kell az iskolájától pénzt kérnie, mindenkinek javaslom. Én mindenestre élni fogok vele... 

A lényeg, hogy egy olyan szemléletet ismerhetünk meg, mely az eddigi megszokottól eltérően tekint az oktatásra. (Főleg a 27. oldal áttekintő táblázatát ajánlom mindenkinek a figyelmébe)

A konnektivizmussal kapcsolatban Kulcsár Zsolt már tartott nagyon jó plenáris előadást az I. Oktatás-informatikai Konferencián, illetve az előadásból készült tanulmány megjelent az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Oktatás-Informatikai Szakcsoport által kiadott Oktatás Informatika című újságjában (Zsolt tanulmányához kattints a képre!):

Oktatás-Informatika című folyóirat honlapja - Zsolt tanulmánya

Ha nem szeretnénk egy teljes tanulmányban elmerülni, érdemes megnézni a következő linket, mely a Hálózat-alapú tanulás 7 parancsolatával foglalkozik. Elég jól mutatja, miről is lesz szó a hat hetes ingyenes képzés során.

Palócz István, akinek egy írásáról már korábban is szóltunk ezen a módszertani honlapon (A tanfolyamok minőségéről) a tanfolyam másik vezetője. A cikk, amiből akkor idéztünk: Legyen öröm a tanulás!

Ha tetszik a tanfolyam ötlete, tedd be a naptárodba az időpontot, hogy ne feledkezz meg róla. Mi a megosztott közös naptárunkba mindenesetre betettük!

Ha addig máshol nem is, a tanfolyamon online találkozhatunk! :)

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

drseres@drseres.com

(Seres György, 2009.12.14 18:53)

http://www.miskolczi.net/moodle/course/view.php?id=21