Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tablet, mobil

Cikkek

Otthoni tanuláshoz

2020.03.18

Sokszor gondoltam erre. Hogy mi az a tényező, ami a magyar oktatási rendszernek ad egy gellert, hogy ne minden a megszokott rendben történjen, hanem észre vegye mindenki, hogy megváltozott a világ, az oktatási rendszernek is alkalmazkodni kell hozzá. Hát sok minden az eszembe jutott, de a vírus nem. 

 

Időhiánytól a személyes tanulási tervig a Google segítségével!

2019.06.18

Reggeli kávézás, közben átpörgetem a Facebookot nézem a friss híreket, aztán szembejön velem sokadszor a Google saját hirdetése. Sokszor nem kattintom le, de ez most érzem nekem szól. S mivel kipróbáltam, rájöttem, hogy egy kicsit Nektek is. ;) 

 

Videó letöltése Facebookról

2019.06.06

Sokszor jó lenne, ha a tantermeinkben, vagy táborainkban internet nélkül is a rendelkezésre állnának a videók, melyeket szeretnénk a tanórán felhasználni. Vagy előfordul, hogy csak a Facebookon található, amit nem akarunk órán használni, s a diákoknak is más jogosultságaik vannak, de a videó jó, oktatásra kiváló. Ilyenkor jól jön, ha le tudjuk tölteni háttértárolóra. Nagyon könnyű videót letölteni, csak az eredeti URL szükséges hozzá. Nézzük, hogyan! 

 

Szelfi - selfie - énkép - önértékelés

2019.05.07

A szelfi szó kapcsány sok dolog az eszkünkbe juthat. 2013-ban ez volt az év szava, mert a brit Oxford-szótár szerkesztőbizottságának vizsgálatai szerint az angol "selfie" kifejezés használatának gyakorisága 17 ezer százalékkal nőtt abban az évben. A szelfi botról már mindenki hallott. Hát a szelfi gyűrűről? 

 

QR kód design - miért jobb a fizetős?

2019.04.24

Az oktatási felhasználását tekintve nem jobb. Tökéletesen megfelel, amit az ingyenes lehetőségek kínálnak. Azonban természetesen van itt is továbblépési lehetőség, jó, ha ezeket ismerjük. Így most bemutatom a Visualead oldalát. 

 

QR kód készítése

2019.04.17

A QR kódok esetében, többféle szerkesztőt is használhatunk, az általam javasolt QR kód Monkey azért kényelmes, mert nem igényel regisztrációt, nem kell érte fizetni, és online használható bármilyen számítógépen. Természetesen létezik egyéb más szerkesztő is, azokat is lehet használni, de én szeretem a gyors és hatékony dolgokat. Az iskolai felhasználásnál ugyanis nem mindegy az idő, mennyit töltünk felkészüléssel. Így most ennek a szerkesztőnek a felületét mutatom be. 

qrkodmonkey00.png

 

 

QR kódok és felhasználásuk

2019.04.16

A QR kódokat a pedagógiában nagyon sokféleképpen felhasználhatjuk, hiszen egy adattárolási rendszerről van szó. Mielőtt azonban elmerülnénk az informatikai nyelvezetben, szeretném leszögezni, hogy ennek a cikknek a célja, hogy megismerkedhessünk az alapokkal, és egy rálátásunk legyen a QR kódok világára. 

 

Mobiloktatás - androidos tabletek az oktatásban

2019.04.15

2013-ban Turcsányi-Szabó Mártával közösen szabad kezet kaptunk, hogy igazán izgalmas és innovatív tanárképzést alakíthassunk ki a Samsung Smart School rendszerében, ahol a pedagógusok interaktív táblát és androidos tableteket használnak majd a mindennapi oktatás során.