Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Időhiánytól a személyes tanulási tervig a Google segítségével!

2019.06.18

Reggeli kávézás, közben átpörgetem a Facebookot nézem a friss híreket, aztán szembejön velem sokadszor a Google saját hirdetése. Sokszor nem kattintom le, de ez most érzem nekem szól. S mivel kipróbáltam, rájöttem, hogy egy kicsit Nektek is. ;) 

"Azon tűnődik, vajon mivel telt el az a sok idő, és miért is nem áll több órából a nap? Ha megtanulja hatékonyan kezelni az idejét, egy olyan alapvető készségre tesz szert, amelynek a segítségével jól szervezett, hatékony és boldog napjai lesznek. Ebből a videóból megtudhatja, hogyan határozhatja meg az ideje hatékony kihasználási módját, illetve tippeket és eszközöket kap az idő és a hatékonyság általános kezeléséhez a munkavégzés során." (Google-tanfolyam) 

Itt a nyár, s pont itt az ideje megtanulni, hogy is van ez az elfolyó idővel...

dali.jpg

Ha erre a Dali képre nézünk, biztos vagyok benne, hogy minden pedagógus érezte már ezt a tanév során. Amikor nincs idő szünetben semmire, mert elő kell készülni a következő órára, mert mosdóba kellene menni, de közben megállít a diák a folyosón, mert sürgős és fontos kérdése van, vagy tanáriban a kolléga, esetleg épp a főnök tart sürgős tantestületi megbeszélést a tanáriban. Aztán volt nincs időnk, s eltelt a nap...A délutánok ugyanígy, a digitális technológiával segített órákra a készülés, amíg az ember csak tanulja, vagy nem elég hatékony, mert elmélázik egy-két kép felett, hogy melyik is lesz jobb a prezentációba, vagy épp a zöldnek melyik árnyalatát is használja, akkor gyorsan fut a pillanat, és a sok pillanat pedig akár az egész délutánunk lehet, dolgozatjavításokkal az esténk. A portfolióírókról már ne is beszéljünk. ;)

S ekkor talált rám a következő "tanfolyam": Az idő hatékony kezelése. 

timemanagement.png

Biztos voltam, hogy ez kell nekem. Így neki is futottam, s 4 perc alatt egy videóból megtudtam, hogy mit is kellene csinálnom... hát gondoltam, ellenőrizzük is le a frissen tanultakat...

Ehhez már regisztráció kell...

regisztracio.png

Így regisztráltam... s emiatt már saját tanulási terveket tudok létrehozni.

tanfolyami-terv.png

S jöhet az ellenőrzés...

ellenorzes.png

Sikerült! Jöhet a következő lecke! 

A videók angol nyelvűek, de magyar felirattal, a tanfolyami felépítmény magyar, mint ahogy a képeken látható, s napi szinten, ha beosztjuk, nem igényel túl sok időráfordítást a mindennapjaink során.

Előttünk a nyári szünet, éljünk a lehetőséggel. Lehet, hogy elsőre túl könnyűnek tűnik, de van benne más tudás, mint amit a hétköznapjainkban megszoktunk, fussunk hát neki bátran...106 lecke és 26 témakör...de mi választhatunk, melyiket szeretnénk elvégezni! 

Természetesen lesznek benne olyanok, amikkel nem értünk egyet, én például ebben a leckében az Asana és a BaseCamp helyett az ingyenesen használható Trello-t javaslom, ami már magyar nyelven kommunikál a felületén...ha projektmenedzsmentről van szó. De ki fogom próbálni a jegyzetfüzetet magam mellett, és írom a ráfordított időket egy pár hétig, szeretném ugyanis tudni, hol folyik el az én időm. ;) 

Például nem mértem, erre a bejegyzésre mennyi időt fordítottam. Ó, lehet, hogy túl sokat?

Ha szeretnétek kipróbálni a tanfolyamokat kattintsatok a képre! Szerezzetek új képességeket a digitális világhoz! 

Digitális Workshop - Google