Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mobiloktatás - androidos tabletek az oktatásban

2019.04.15

2013-ban Turcsányi-Szabó Mártával közösen szabad kezet kaptunk, hogy igazán izgalmas és innovatív tanárképzést alakíthassunk ki a Samsung Smart School rendszerében, ahol a pedagógusok interaktív táblát és androidos tableteket használnak majd a mindennapi oktatás során. 

 2013-11-10-14.47.09.jpg

Rengeteg munka után kialakult a rendszer, amit felépítettünk és 2013. novemberében kis csoportokban elkezdődött az oktatás, ez az első közös szelfink. Az intézmény a Jászfényszarun található, jelenlegi nevén IV. Béla Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola volt. 

Turcsányi-Szabó Márta az iELA pályázatára beadta a Smart School tevékenységét, és nyertünk! 2014-ben a mobiloktatás díját szerezte meg a "Smart oktatás"...ezúton is köszönjük a jászfényszarui pedagógusok munkáját! S természetesen Mártáét! 

mobiloktatas2014.jpg

Azóta országszerte több, mint 60 oktatási intézményben lett kialakítva tanterem, ahol az általunk képviselt módszertannal is megismerkedtek a pedagógusok. 

A képzés közben kicsit átalakult az eredetihez képest, nyilván az eszközök és a pedagógusok tapasztalatainak megfelelően fejlesztve. 

Az elmúlt hat évben a samsungos androidos tabletek egyre jobban elterjedtek, és most már nem csak ott találhatóak androidos termek, ahol mi oktattunk, hanem máshol is. Sokan pályázatok útján jutottak samsungos, illetve más androidos tabletekhez, s néhány eseten az oktatás nem segítette a használatukat.  Emiatt alakult ki ez a menüpont az eddigi rendszerhez képest, hogy azoknak a munkáját is segíthessük, akiknek rendelkezésére áll az oktatáshoz tablet, s szívesen használnák azokat! 

modern-office-desk-composition-with-technological-device_23-2147915892.jpg