Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


QR kód design - miért jobb a fizetős?

2019.04.24

Az oktatási felhasználását tekintve nem jobb. Tökéletesen megfelel, amit az ingyenes lehetőségek kínálnak. Azonban természetesen van itt is továbblépési lehetőség, jó, ha ezeket ismerjük. Így most bemutatom a Visualead oldalát. 

Az oldal eléréséhez kattints a képre! 

visualead00.png

Regisztráció után az ingyenes felahsználáshoz három kódot tölthetünk le. Utána minden más fizetőssé válik. Készítése során először belépés után a plusz jel...

visualead01.png

Aztán ki lehet választani, hogy a 20 féle lehetőségből melyiket választjuk, én mivel most csak demózok, egy általam nagyon szeretett régi néprajzi tájegységünk, Hetés Facebook oldalára mutató QR kódot készítek, méghozzá kétfélét, hogy lássuk a különbséget is! Tehát URL, és itt pedig a Facebook-ot választom...

visualead02.png

Aztán be kell illeszteni az URL linkjét! Emlékeztek, nem beírjuk, hanem MINDIG vágóasztalon keresztül hozzuk, mert akkor kizárjuk az elütés lehetőségét! 

visualead03.png

Aztán Keresünk hozzá képet, amit szeretnénk a QR kódhoz rejteni...A NEXT gombbal tudunk tovább haladni! 

visualead04.png

Aztán letölthetjük, és már le is volt egyet az ingyenesen felhasználható lehetőségeinkből. A képernyőn lévő QR kód még nem a megfelelő, ez még csak a készítő oldalra visz. A letöltött az igazi. :) De itt is reklámot helyez el a QR kódunk landing page-e elé, azaz a saját tartalmunk előtt kell várni majd pár másodpercet. 

visualead05.png

A QR kódunk használatánál a Visualead oldalán viszon látjuk, hányszor használták a kódunkat! Lehetőség van, nem csak a galériában szereplő képek közül választani, hanem feltölthetjük a saját képünket is, ebben az esetben Hetés logóját tettem be másodikként a ugyanarra az URL-re, a Mesés Hetés Facebook oldalára mutató linkként! 

visualead07.png

A QR kódokat utólag is szerkeszthetjük, megváltoztathatjuk, törölhetjük... a profi felhasználáshoz viszont javasolt az előfizetés. Többféle csomagot is kialakítottak. Mindenki olyasmit választ, amilyent szeretne. 

Sima oktatásnál nem javaslom a felhasználást, hiyzen reklámmentesen ingyenesen is elérhető lehetőségeink vannak. Pl. a QR kód Monkey

Ezért a posztért én nem kaptam semmilyen ellenszolgáltatást, pusztán azért mutattam be, mert marketing felhasználás esetén már nem elég a QR kódot kitenni valahová, annak hatását mérnünk is érdemes.

Pl. Hetésben a már meglévő tartalmainkra mutatva elhelyezünk QR kódokat, hogy az arra járó turista megismerhesse mi minden történik errefelé... ez itt éppen a Mesés Hetés albumaira mutat, ahol válogathat mindenki az őt érdeklő tartalomból...

visual_qr_do_not_resize_below_25mm--1-.jpg

Sok tartalom, sok kód. Ezeknek a mérése pedig fontos lehet! Pl. készül egy szórólap az intézményben, ami a beiskolázást támogatja, jó lehet, ha mérjük, hogy hányan érkeznek a weboldalunkra ennek hatására. De akár játékokat szervezhetünk... a lényeg, a QR kódokat lehet mérni, lehet változtatni a mögöttes tartalmat, és lehet nagyon sokféleképpen designolni...ha ez a cél. 

Nagyon fontos, hogy mindig a célnak megfelelő eszközt válasszuk! Oktatásban tökéletes a fekete-fehér QR kód, ez készül el a leghamarabb, ingyen és felesleges időráfordítás nélkül!