Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Háááát, a o. lépésnél tartunk...de sebaj, gyorsan el lehet jutni az első lépésig. ;)

Az interaktív tábla egy eszköz. Azaz több eszköz, azaz eszköz készlet, azaz egy viszonylagosan bonyolult egymással kapcsolatban lévő eszközkészlet. De ez a bonyolultság egy pillanat alatt leegyszerűsödik, ha elolvasod a következő részt...

Interaktív tábla használatához szükséges eszközök:

A tárgyak:

  1. tábla (és toll, ennek a kialakítását máshol részletezem)
  2. projektor
  3. számítógép (célszerű a hagfalra isgondolni, valamint internet elérésre)
  4. összeköttetés ezek között (kábelek)
  5. áramorrás, tápegységekkel (egy konektor nem elég. ;))

lehet még: távirányító, több toll, szivacs, tanári tábla, tanulói tábla, szavazóegységek, stb...de ezeket több esetben külön meg kell vásárolni. pont, mint az autóknál az extrákat...

A hozzáadott tényező:

  1. a pedagógus, sokéves tapasztalatával, módszertani eszközeivel
  2. az interaktív tábla saját módszertana, melyek az új eszköznek a kreatív használatát jelentik elsősorban, hiszen ha csak vetítünk vele, akkor elég lenne egy vetítővászon is a projektorunk mellé!!!

Ha el szeretnél menni ezek után megnézni, hogy hogyan néz ki egy ilyen tábla, több lehetőséged van. Mehetsz konferenciára, ahol láthatsz ilyesmit. De lehet csak egy táblaforgalmazó fizette be a regisztrációs díjat, így láthatod egy tábla lehetőségeit.

Az előadáson a szépség, az extra dolgok és mindenféle fog csillogni villogni. Ha nem pedagógus, hanem cég tartja, akkor szeretné "eladni", s nagyon fogja dícsérni a táblát. Hogy milyen jól használható, s mennyire nagyszerű. S ez így is van, de ha holnap egy másik munkahelyen dolgozna, akkor azt a táblát dícsérné ugyanilyen lelkesedéssel. Tehát egy tábla megismerésével nem vagy kint a vízből.

Hányféle tábla van, s hányat kell ismerni? Sokféle tábla van (tíz feletti szám ma Magyarországon, de mivel folyamatosan változik, ezért nem írok konkrétumot), és azt kell ismerni, hogy ezek technológiájukban és szoftvereikben eltérnek. De nagyjából ugyanazok a funkciók megtalálhatóak benne.

Az interaktivtabla.lap.hu oldalon megtalálod a táblaforgalmazókat, az értékesítőket, tudsz tájékozódni, találsz közösségeket, fórumokat, amiket érdemes elolvasnod és sokrétű tapasztalatot szerezhetsz, de a saját tapasztalat a legjobb... :)

Keress a környezetedben valakit (táblaforgalmazót, kollégát), ahol meg tudod nézni a táblát, vagy menj el konferenciára, vagy légy tagja valamely közösségnek, ahol megbeszélheted a kérdéseidet. S máris eljutottál az első lépésig! :)

Kép