Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tartalom interaktív táblára

Cikkek

Puzzle készítő progam

2011.02.23

Időről időre felbukkan az igény, hogy saját magunk által készített fotót szeretnénk interaktív táblán használni. Nagyon sokféle megoldás létezik, amit használhatunk. Nemrégen az interaktív táblás tanfolyamot végzettek csoportjában merült fel újra a kérdés, s ismét sok megoldás előkerült.

Itt most Seres Kata által küldött linken található online puzzlekészítő weboldalt mutatjuk be, hogy lehet, vagy hogy érdemes használni. Ezúton is köszönjük Katának!

 

Google Art Project interaktív táblára

2011.02.01

Szeretem, ha a Google interaktív táblára is dolgozik. :)

Persze, nyilván nem ez volt az elsődleges cél az Art Project kapcsán, de nem baj, ha így sikeredett. Minden rajz, képzőművészet, történelem, stb szakos tanár örül ennek a projektnek, mely a legteljesebb mértékig kihasználható interaktív táblán.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tartalom interaktív táblára | Hozzászólások: 0

PhotoFunia - digitális képek manipulálása kreatívan

2010.11.28

Találtuk és úgy gondoljuk érdemes megosztásra. A rajz és képzőművészeti órák része lehet, de akár már alsós gyerekekkel is kipróbálhatjuk, középiskolában pedig önálló feladatként is kiadható, s az eredmény interaktív táblán bemutatható...de nézzük, mi is az, amit javaslunk - egy digitális fotókat manipuláló online működő, regisztrációtól mentes weboldal, ahova csak a fotót kell feltölteni, s kiválasztani a megfelelő effektet, s máris menthetővé válik a kép.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tartalom interaktív táblára | Hozzászólások: 3

Storybird, mesekönyv kollaboratívan

2010.11.19

Nagyon sokszor okozott problémát, hogy nem magyar szakosként kellett javaslatokat tennem magyar szakosoknak, hogy mire is lehet használni egy interaktív táblát magyar tantárgyból. Most találtam egy nagyon kedves eszközt, amit remélem sokan megkedvelnek majd. Az interneten található felület neve: Storybird és mesekönyvet lehet vele szerkeszteni. Akár kollaboratívan is.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tartalom interaktív táblára | Hozzászólások: 6

Facebook - és az internet biztonsága

2010.11.11

Már írtunk az internet biztonságáról, hogy mire kell figyelni, ha felteszünk egy képet a webre - annak utána saját önálló élete lesz a neten. Ma reggel hallgattam egy rádióműsort, ahol az ORFK Bűnmegelőzési Osztályának egyik vezetője elmondta, hogy felélesztik és kiegészítik a D.A.D.A. programot az internetes veszélyekkel is. A riporternő megkérdezte, hogy ez oké, de milyen módszerrel bírható rá egy serdülő korú, hogy ne ossza meg, ne tegye fel, vagy legalább gondolkodjon, s ne legyen naiv? Erre lehet válasz a következő videó.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tartalom interaktív táblára | Hozzászólások: 0

Együttműködés

2010.09.17

A Jó iskolát! kampányának egyik videója Pálos György véleménye az együttműködésről. Egy egyszerű vélemény az oktatási rendszerünkről egy olyan korosztály szemszögéből, amikor a diákok már szemináriumra járnak.  Tehát túlélték a középiskolát és az általános iskolát.

Ez a videó nagy kedvencem, mert jól rá tud mutatni arra az ellentétre, ami a felnőttlét és a diákélet közötti különbséget jól mutatja. Mert bizony a szemináriumokon is túljutnak a diákok. S a mindennapi életben nem teheti meg, hogy személytelen maradjon, a legtöbb munkahely eleve feltételezi a csapatmunkát, az együttműködést.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tartalom interaktív táblára | Hozzászólások: 0

Éhség - interaktív Google térképen

2010.09.14

Sorolj fel három országot, ahol éheznek! Kezdődhetne egy tanóra, amikor meg szeretnénk tudni, hogy milyen fogalmaik is vannak a diákoknak az általunk bevezetésre kerülő tananyagról, hiszen nem mindent kell mindig és mindig újra kezdeni, de rendszerezni a korábbi tudást érdemes, hiszen nem biztos, hogy minden diákunk ugyanazzal az előismerettel, tájékozottsággal érkezik az órára.

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tartalom interaktív táblára | Hozzászólások: 0

Rövidfilmek az iskoláról

2010.09.07

Egy megszüntetett kampány margójára...Épp egy cikk írása közben tartottam (09.03.), mikor nagyjából okafogyottá vált az írásom. Vége, over, finito...volt kampány - nincs kampány.

"Nemrég indult az Educatio Kht Jó iskolát! kampánya. A kampány keretein belül készítettek olyan rövid riportokat ismert emberekkel, akik egy egy iskolához kapcsolódó fogalomról, illetve a jó iskoláról fejtik ki a véleményüket."

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tartalom interaktív táblára | Hozzászólások: 8

Interaktív geometria - szemmérték

2010.07.29

A diákok sokszor nem jól becsülnek meg távolságokat, illetve a geometriai szerkesztéseknél sem tűnik fel nekik, hogy rossz a szerkesztés. A matek szakos tanárok pedig ránéznek a diák füzetére, s mondják, nem párhuzamos, nem derékszögű...egyszerűen, mert sokat láttak ilyent, s hozzászokott a szemük.

Most egy olyan interaktív geometriai játékot mutatunk, amely az alapszerkesztések - szakaszfelezés, szögfelezés, derékszög rajzolását, beírható kör középpontját, metsző egyenesek találkozási pontját saccoltatja meg velünk. Mindenkinek ajánlom, nem csak matematika szakosoknak, mert nyári játéknak is jó...

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tartalom interaktív táblára | Hozzászólások: 5

Virtuális séták interaktív táblán

2010.05.08

Egyre elterjedtebbek a weben is azok az alkalmazások, amikor a számítógépeink előtt ülve bejárhatunk olyan tereket, melyek tőlünk távol vannak. Ha nemcsak a számítógépünk  képernyőjében gondolkodunk, hanem interaktív táblánk felületében is, akkor ezeket a virtuális sétára lehetőséget biztosító szolgáltatásokat pillanatok alatt több tantárgyhoz is tudjuk illeszteni.

Elég csak annyit mondanom, hogy Füvészkert, s máris több ötletünk lehet, hogy lehetne diákjainknak megmutatni egy olyan helyet, melyet nem biztos, hogy tanórán van lehetőségünk a valóságban meglátogatni, például, mert távol van tőlünk és a 45 perces óránkban nem tudjuk megtekinteni, s visszaérni intézményünkbe.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tartalom interaktív táblára | Hozzászólások: 0