Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tartalom interaktív táblára

Cikkek

Tomboló vulkán az osztályteremben…

2010.04.21

A Eyjafallajokull gleccser által borított vulkán közel kétszáz év után tört ki március 20-án, szombatról vasárnapra virradóra. Az azóta eltelt időszakban már világhírűvé vált vulkán alaposan megmozgatja az emberiség fantáziáját. Mindez jó ok lehet rá, hogy egy rövid áttekintést nyújtsunk a kitörés folyamatáról, az általa okozott következményekről, s az osztálytermek falai közé hozzuk magát a látványt.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tartalom interaktív táblára | Hozzászólások: 0

Cápa vs polip - interaktív biológia

2010.04.14

A biológia oktatáshoz érdemes rövid videókat alkalmazni, hiszen például az állatokról olyan látványt tudunk a diákjainknak mutatni, amit egy-egy jól sikerült fotó sem ad vissza. Egy példán keresztül mutatjuk be, hogy pontosan mire is gondolunk, s hol találhatunk igényeinknek megfelelő videókat, képeket.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tartalom interaktív táblára | Hozzászólások: 0

Web 20.10 - Discovery Education

2010.04.12

Az oldalon, tanári óravázlatoktól kezdve a képgalériákig, a puzzle szerkesztőkön át sok minden megtalálható, érdemes itt körülnézni!

Kép

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tartalom interaktív táblára | Hozzászólások: 0

Interaktív képek - a Föld Órája világszerte

2010.04.05

A WWF természetvédelmi szervezet klímavédelmi akciója világszerte rekordokat döntött 2010-ben. Országszerte is több, mint 140 település jelezte, hogy csatlakozik  a klímavédelmi akcióhoz, több, mint 450 iskola, alapítvány, vendéglő, bank, magán- és nemzetközi cég jelezte, hogy lekapcsolja a világítását. Számos helyen külön Föld Órája rendezvényt szerveztek, hogy felhívják a figyelmet a környezet-tudatosságra.
Ez az akció azonban évente csak egy nap van, azonban lehet, hogy erről épp egy másik nap szeretnénk tanítani, így jó, ha ismerjük azokat az interaktív lehetőségeket, ahol erről a napról, a környezettudatosságról lehet beszélni.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tartalom interaktív táblára | Hozzászólások: 0

Tojásodból a csoda - így húsvét idején

2010.03.30

Húsvét, ismét egy ünnep, az oktatási rendszer számára a tavaszi szünetet, a szünidőt jelenti. Ilyenkor, ha szerencsénk van az idő is jó és a családok kimennek a szabadba, jobban ráérnek, sütemények, kedvenc ételek kerülnek az asztalra - mi most egy olyan speciális kakaóhab receptet mutatunk be, miközben minden diák, pedagógus megtanulhatja, hogy a tojás vásárlásánál mire is kell ügyelni, ha tudatos vásárlóként él. S tojást, nem csak húsvétkor használunk!
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tartalom interaktív táblára | Hozzászólások: 0

The Big Picture - Boston.com - igen jó képek

2010.03.27

Az ISZE konferencián, a nemrég elmúlt Víz Világnapja alkalmával tettem fel a kérdést, hogy mégis milyen képpel illusztrálnák az interaktív táblás anyagukat, ha a témájuk a tanórán ez a témakör szerepel. S jöttek a válaszok: egy pohár víz, a tenger, tó, egy csepp víz. Miután a rendszeresen használt, megszokott képeket elsoroltuk, bemutattam azt a provokatív képet, amit én gondolnék bemutatni pl. egy felsős vagy egy középiskolás csapatnak.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tartalom interaktív táblára | Hozzászólások: 0

Youtube videó letöltése - kickyoutube, free flv converter

2010.03.27

Sokszor előfordul, hogy az interneten meglévő videót szeretnénk letölteni, mert olyan helyre megyünk, ahol nincs internet, vagy csak nagyon lassú a letöltés sebessége. Ilyenkor, jó, ha ismerünk olyan lehetőségeket, hogy hogyan lehet letölteni a Youtube videómegosztón lévő videókat, úgy, hogy az interaktív táblás óránkon akkor is be tudjuk mutatni, hiszen a tananyagunknak szerves részét képezné, ilyenkor egyrészt jó biztosra menni, másrészt a táblaszoftveren belül sok esetben csak és kizárólag egy bizonyos típúsu videóállományt tudunk lejátszani.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tartalom interaktív táblára | Hozzászólások: 1

A Föld Világnapja 2010

2010.03.23

Mostanában twittelünk is, no nem olyan sokat, még csak módjával, hiszen a pedagógusok közt még közel, s távol nem elterjedt a Twitter használata, azonban azt gondoljuk, ez a helyzet folyamatosan változni fog a közeljövőben. Nemrég volt a Víz Világnapja, s nagyon jó válogatást közölt a Huffington Post a Nathional Geographic képeiből. Sajnos itt az eoldalon lemaradtam róla, mert nem értem rá írni hírt róla, azonban, most előre rákészülhetünk a Föld Világnapjára, ami 2010. április 22-én lesz. Tudom, tudom először húsvét is lesz, de most ez a Föld kérdés érdekesebb számunkra, talán lesz pedagógus, aki osztja véleményünket!
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tartalom interaktív táblára | Hozzászólások: 2

Pénz, euro, forint, money - interaktív gazdálkodás

2010.02.21

Pénz - pénz - pénz - nagyon sok embert érdekel, köztünk a diákjainkat is, no de pontosan mit tudnak róla, illetve mit lehet tudni róla? Nyilván a gazdasági válság érintette a közgondolkodást is, sokan elgondolkodtak, hogy a megtakarításaikat, ha vannak, ezentúl milyen formában tárolják.  Azaz a pénz témaköre ismét és folyamatosan szóba kerül diákjaink és családjaik mindennapjaiban is.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tartalom interaktív táblára | Hozzászólások: 0

Karikatúra készítése

2009.11.29

Sok esetben használják a pedagógusok a karikatúrát az oktatás során. A diákok ugyanis értik és szeretik a humort. A képregényeket is kedvelik, hát miért is ne használnánk ki az oktatás során a bennük lévő kreativitást. Több tantárgyban is jól használható, de nyelvoktatáshoz egyenesen tökéletes az a lehetőség, hogy gyorsan internetkapcsolatunk segítségével a diákoknak otthoni feladatként is kiadható feladatot tudunk készíteni, készíttetni.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tartalom interaktív táblára | Fényképek: Karikatúra létrehozása | Hozzászólások: 2