Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tartalom interaktív táblára

Cikkek

Wallwisher - az online faliújság

2009.11.23

Most egy olyan honlapot mutatnék be, melynek a felhasználását több tantárgyhoz is kapcsolhatjuk, így tantárgyfüggetlenül írjuk le, s minden kolléga a saját tantárgyára hajlíthatja a használatát, ha megtetszik neki. A honlap címe: http://www.wallwisher.com Az informatikusoknak lehet elég ennyi is, azonban én még folytatnám a cikket, hogy mindenki számára egyértelmű legyen, hogy mi mindenre használható ez a honlap!

 

Interaktív karácsony

2009.11.12

Hamarosan jön a karácsony, sokszor jól jön, ha valamilyen lazább, de mégis tantárgyunkhoz illeszkedő tartalmat tudunk bevinni a tanóránkra. Amit ötletként felvetek, az angol szakosok számára használható, egy 99 oldalból álló SMART notebook állomány, s az ausztráliai gyereknek készült karácsonyról. Mivel angolul van, nyelvtanításhoz tökéletesen használható. Az állomány tele van webes linkekkel, jól összeszedve, hogy milyen interaktív elemek használhatók ebben a témakörben a weben.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tartalom interaktív táblára | Hozzászólások: 0

Mentsd meg őket - vértípusok...

2009.10.10

Nem mindegy milyen vért kap valaki, a következő interaktív játékkal kipróbálhatod, mennyire sikerült elsajátítanod az alapvető ismereteket. Igaz a játék angolul van, de az A, a B, az AB, a 0, valamint az Rh kifejezéseken, nincs nagyon mit fordítani.

Próbáld ki magad, megölöd, vagy megmented a baleseti sérülteket, akiket a gondodra bíztak?

 

Helyi háborúk, világháborúk - interaktív történelem

2009.10.10

Nagyon kedvelem a Nobel alapítvány oktatási játékait. Egy központi linken keresztül elérhetőek: http://nobelprize.org/educational_games/

Érdemes köztük böngészni. Egyik kedvencem a Nobel-békedíj kapcsán változtatható időszalag, amikor az...

 

interaktív kémia - elkészült!

2009.09.30

Nagy örömmel tudatjuk a kémia szakos kollégákkal, hogy elkészült, és hurrá! Egy gyakorló kémia szakos kolléganőnk, nevezetesen Dobóné Tarai Éva elkészítette az interaktív-kémia linkgyűjteményt, mely hasznos segítség lehet minden kémiát tanítónak és tanulónak egyaránt. Az oldalon a kémia témakörének feldolgozása mellett sok szimulációt találhatunk, ahol kísérletezni is tudunk.
 

Interaktív matematika - fejszámolás játszva?

2009.06.27

 

A fejszámolás a mindennapi teendőink közé tartozik, legalábbis ebben a játékban előforduló számkörben. Nézzük csak, hogy megy ez, ha még egy időtényező is megjelenik? Az alsós diákoknak kimondottan jól használható az összeadás, pótlás gyakoroltatására, de még én is jól szórakoztam!

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tartalom interaktív táblára | Hozzászólások: 13

Újváros park tanári oldala

2009.02.01

A zárt Google csoportban egy kedves kolléganő megmutatott egy weboldalt, amely az interaktív táblákkal kapcsolatos módszertannal foglalkozóknak egyik hasznos oldala lehet!

Egy tanári közösség hozta létre, élén Zsuzsával, akik eddig csak intézményükben használták ezeket az oldalakat, most azonban megmutatják a többi intézménynek, pedagógusnak is!

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tartalom interaktív táblára | Hozzászólások: 1

Interaktív tanító

2008.08.18

Megjelent az interaktív-tanító.lap a Startlap gondozásában, Tóth Cs. Katalin szerkesztésében. 

« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5