Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BIGYOO - Biztonságban az Online Térben (SULINETWORK 2012 - TEACHMEET)

2012.02.20

Bár az utolsó pillanatban, de sikerült SULINETWORK 2012 Konferencián becsusszannom a TeachMeet előadói közé. Köszönet érte a szervezőknek! Mi is az a TeachMeet? Ehhez az előző cikket is érdemes elolvasni, ahol a konferenciáról írtunk! :D Nehéz volt a témaválasztás, hiszen összesen 5-5 perc állt rendelkezésünkre, így végül BIGYOO-t (www.bigyoo.hu ) mutattam be, amely gyermekeknek, szülőknek, pedagógusoknak segít. Bemutatja, hogyan lehetünk biztonságban az "online térben".

 

1.jpg

Az oldal elsősorban gyermekek számára jött létre, akik hasznos tanácsokat kapnak a biztonságos bolyongáshoz az interneten, az online kapcsolattartáshoz, a közösségi oldalak használatához és még sorolhatnám. A portálon összegyűjtött "gyermekbarát honlapok" valóban nekik való biztonságos tartalmakat jelenítenek meg, melyek minősítésen mentek keresztül és valóban gyermekeknek való, művelődésre, játékra nyújtanak lehetőséget.

Kisgyermekkorban azonban feltétlenül fontos, hogy mindezt szülők, pedagógusok felügyelete, pontosabban gondos odafigyelése mellett tegyék, ezért szülő és pedagógusok számára is hasznos információk találhatók a felületen. A szülőknek szóló tartalmakra most nem térnék ki, nézzük inkább, hogyan segíti a honlap a pedagógusok munkáját!
A téma feldolgozását feladatok és módszertani leírások könnyítik meg.

4.jpg

Feladatok:

  • Keresztrejtvény
  • Lyukas szöveg
  • Memória játék
  • Online kütyük (szórács az online kapcsolatra képes eszközök összegyűjtéséhez)
  • Chat (villámfeladat a chat veszélyeiről)
  • Társasjáték

Ha az oldalon a képre kattintunk, a feladathoz, ha a szövegre (képaláírás), a módszertani segítséghez juthatunk el. A feladatok alatt természetesen a megoldások is megtalálhatóak.

Sokakban felmerülhet, hogy hogyan kerül mindez az interaktív tábla módszertani oldalára!? A válasz egyszerű, természetesen minden feladat használható interaktív táblán is, csupán a táblaszoftverekben található fényképezőgépet kell segítségül hívnunk!

8.jpg