Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Facebook - és az internet biztonsága

2010.11.11

Már írtunk az internet biztonságáról, hogy mire kell figyelni, ha felteszünk egy képet a webre - annak utána saját önálló élete lesz a neten. Ma reggel hallgattam egy rádióműsort, ahol az ORFK Bűnmegelőzési Osztályának egyik vezetője elmondta, hogy felélesztik és kiegészítik a D.A.D.A. programot az internetes veszélyekkel is. A riporternő megkérdezte, hogy ez oké, de milyen módszerrel bírható rá egy serdülő korú, hogy ne ossza meg, ne tegye fel, vagy legalább gondolkodjon, s ne legyen naiv? Erre lehet válasz a következő videó.

Ha ezt a videót levetítjük, ez biztosan elgondolkoztat, erről lehet beszélgetni, eztán a diákoknak véleményük lesz, esetleg kiderülnek, hogy hol vannak azok a pontok a logikájukban, ahol tévednek, vagy egyszerűen csak nincs ismeretük róla. Sokat tudnak egymás tapasztalatából is tanulni. Szóval próbáljátok ki a videót és mondjátok el a tapasztalataitokat, itt a hozzászólásoknál, vagy ha nagyobb hely szükséges, szívesen cikket is fogadunk róla, minden gyakorlati tapasztalat hasznos a témában!

Nem ijesztegetni szeretnénk, mi is jelen vagyunk a Facebookon, interaktív tábla  néven - ez hasznos, de ismerni kell a veszélyeket, adataink közzétételével járó következményeket. Fontos a TUDATOS internethasználat!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.