Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Százezer kép Creative Commons-licence alatt

2014.01.23

 A Wellcome Pictures több mit 100 000 nagy felbontású képet, kéziratot, festményt, rézkarcot, illetve korai fotózás és reklámok képeit tette a CC-BY, azaz Nevezd meg! Creative Commons-licence alatt elérhetővé. Az információ http://www.freetech4teachers.com/ írójának Facebook oldaláról származik, mikor is ezt a rákot kitéve felhívta a figyelmemet hajnalban az írására. 

Természetesen most sincs túl sok időm, de azt gondolom, hogy minden interaktív táblás pedagógusnak érdemes ezt látni, hogy bővíthesse jó minőségű képekkel a galériáját, ha szeretné. (Ja igen, és BÚÉK mindenkinek. :))

Szóval kattintsatok ide, és hajrá! 

Ingyenes képek - Wellcome Pictures

Simon Chaplin, a Wellcome Library (a képek forrása) vezetője, a nyílt hozzáférés támogatójaként, tette elérhetővé szabad hozzáférésűvé a könyvtár képeit.  

Köszönjük!

S bár a beépített keresőjén tudnék mit fejleszteni, azért jó lehetőséget kínál a megtalált kép: 

Mentés kisebb felbontásban, Email, Nyomtatás, Mentés nagy felbontásban, illetve helyi "Lightbox"-unk is van, 

Aszpirin

Íme az aszpirin, s mivel meg vagyok fázva megyek iszom is egyet, ha ez ilyen szép. :) 

Mindenkinek jó szórakozást! A kereséshez csak a kulcsszavakra van szükség angolul, aki nem tud, fogja valamelyik szótár alkalmazást, vagy konkrét papír alapú szótárt. Érdemes itt is keresni, mert jó minőségű szabadon felhasználható képeket kapunk cserébe, amit jól tudunk használni interaktív táblán!