Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Youtube videó letöltése - kickyoutube, free flv converter

2010.03.27

Sokszor előfordul, hogy az interneten meglévő videót szeretnénk letölteni, mert olyan helyre megyünk, ahol nincs internet, vagy csak nagyon lassú a letöltés sebessége. Ilyenkor, jó, ha ismerünk olyan lehetőségeket, hogy hogyan lehet letölteni a Youtube videómegosztón lévő videókat, úgy, hogy az interaktív táblás óránkon akkor is be tudjuk mutatni, hiszen a tananyagunknak szerves részét képezné, ilyenkor egyrészt jó biztosra menni, másrészt a táblaszoftveren belül sok esetben csak és kizárólag egy bizonyos típúsu videóállományt tudunk lejátszani.

A videóállományoknál  az a szép, hogy bár látszólag a kiterjesztés stimmel, mégsem ismeri fel valami miatt az interaktív tábla szoftvere.  Nem kell megijedni, csak tudni kell, mi az a hatékony eszköz, amivel ez áthidalható.

Azért mielőtt bemutatnám az egyik leggyorsabb eszközt, szeretném felhívni a szerzői jogra mindenki figyelmét! A linkelés, megőrzi a hivatkozást, hol is találtuk az állományt, a letöltött állomány esetén, nézzük meg van-e jogunk hozzá, illetve tároljuk el, akár megjegyzésben az URL-t, ahol a videót találtuk, sohase feledkezzünk meg a hivatkozásról. Mi sem szeretnénk saját ötletünket, munkánkat más neve alatt látni! ;) Az ingyenesen megosztott anyagok, természetesen kivételt képeznek.

No nézzük, hogy is zajlik egy ilyen anyag letöltése, pl. flv kiterjesztésű állományba, amit le tudnak játszani a komolyabb fejlettségű táblaszoftverek.

Ma van a Föld órája, példámnak ezért ezt az idei videót választottam.

A youtube linkje: http://www.youtube.com/watch?v=UVtJJBz_t4w

A videó, amelynek a letöltésére vállalkozunk:

 

Mindösszesek annyit kell tennünk, hogy az URL sorába a www. után és a youtube elé beírjuk, hogy kick, ekkor ez lesz a link:

http://kickyoutube.com/watch/?v=UVtJJBz_t4w

 

KickYouTube

A videó fölé kerülő plusz soron kiválaszthatjuk a megfelelő állománytípust, esetünkben az FLV, majd a végén lévő GO gombra kell kattintanunk. Ha befejezte, akkor kék színű DOWN feliratú gombbá változik, mire bal egérklikkre kiírja, hogy jobb klikkelni tessék, s a mentés másként gyorsmenüponttal el tudjuk menteni a letöltött FlashVideót (FLV kiterjesztés).

Ha esetleg nem működik, vagy más formátumra (kiterjesztésre) van szükséged,  javaslom még másik lehetőségnek a Free FLV Converter programot.  Jelenlegi verziószáma:

Free FLV Converter V6.7.5 - letöltése a képre kattintva elérhető weboldalról.

 

Free FLV Converter - konvertáló program videókhoz

Látható, hogy közvetlenül is tud konvertálni, az elérhető webhelyek pedig folyamatosan bővülnek.

 

Azt ígértem az ISZE konferenciáján, hogy felteszem az általam használt letöltőket, ez a kettő nekem eddig elég volt, de ha tudtok még érdekes, jól használható konvertereket, ne fogjátok vissza magatokat! Akár kommentben, akár cikként szívesen látjuk.

Még egy megjegyzés: PowerPointban a windowsos formátum (wmv) fut biztosan! 

Remélem, tudtam segíteni! Most pedig lekapcsolom a gépet és a lámpát, mert tényleg a Föld Órája van, már idő szerint is!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

szetozsu@gmail.com

(Szeder Tóth Zsuzsa , 2010.05.17 19:59)

Nekem nem jelenik az a bizonyos plusz sor. Miért? Segítséget kérek